REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Eindelijk prijs voor Simona Halep: 40 jaar na Ruzici wint opnieuw een Roemeense Roland Garros

De finalevloek is geschiedenis. Simona Halep pakte vandaag, 40 jaar na de triomf van landgenote Virginia Ruzici in Parijs, haar eerste grandslamzege ooit. In een bij momenten zinderende finale van Roland Garros rekende de Roemeense nummer één in drie sets af met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 10). Het werd 3-6, 6-4 en 6-1. 

7 reacties

  • Rene Peeraer

    6 jaar geleden
    @Didier Briglia : Als je dat gekreun erg vind moet je maar eens naar een wedstrijd van Shaparova gaan kijken (of luisteren)
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    @Krid Gon, daar denk ik ook zo over! Halep heeft verdiend gewonnen door haar extreme goed conditie want Halep heeft 5 maal meer moeten lopen dan Stephens en dat hou je vol als dat maar één wedstrijd is! Laat ze drie dagen na mekaar tegen elkaar spelen en Halep komt er niet meer aan te pas na de eerste keer!
  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    Ben fan, gaat ervoor en geeft niet op.
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    moet die niet,dikke nek,onsportief dan dat geschreeuw enngekreun man man man,dat ze daar maar vlug iet aan doen schande dit is géén tennis meer.
  • Dirk Verthe

    6 jaar geleden
    Stephens staat volgend jaar nummer 1. Set 1 doortrekken en niemand houdt haar nog tegen. Zo gemakkelijk tennissen is een gave, supertalent !