Roger van Damme light: bouillabaisse
Op de weegschaal staan en een getal zien dat je niet bepaald gelukkig maakt: het overkomt de besten, ook chef-kok en beste patissier ter wereld Roger van Damme. Hij besloot er iets aan te doen met het Pronokal-dieet. Om iedereen te helpen die in hetzelfde schuitje zit, deelt hij drie van zijn favoriete recepten. Vandaag: bouillabaise.
• Pocheer een vis naar keuze, wij hebben hier gekozen voor roodbaars. Verwijder het vel zeker niet voor het pocheren! Dit beschermt de vis en zorgt voor extra smaak en sappigheid.
• Maak een bouillon door volgende groenten aan te stoven: 1 ui, ¼ bleekselder, 1 venkel, ½ paprika, 1 blad laurier, 4 tomaten, 600g tomaten in blik, 2 el tomatenpuree, 1 bol look. Voeg dan de vis toe en zet alles onder water. Verwarm tot de bouillon bijna het kookpunt bereikt, zet dan het vuur lager en laat nog 5 minuten pocheren. Zorg ervoor dat de bouillon niet kookt.
• Verder zitten er in onze bouillabaisse nog een gamba, garnalen en venusschelpjes. Voor de groenten kozen we voor venkel, spaghetti van courgette en verse kervel.
• Op de venusschelpjes hebben we dopjes van aioli gedaan. Meng een eidooier met een half teentje look en wat zout. Voeg dan druppelsgewijs 5 cl olijfolie toe. Vervolgens voeg je 3 cl lauw water en enkele druppels azijn toe. Voeg dan de rest van de olijfolie (5cl) toe en blijf roeren. Breng de aioli tenslotte op smaak met zout en citroensap.
• Dresseer alles op een bord en overgiet de bouillabaisse vlak voor het serveren met de zelfgemaakte bouillon.
Lees hier het interview met Roger van Damme.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
HLN Shop
Pretpark (extra voordelig) meepikken vóór de grote drukte? Vier hoogvliegers voor de hele familie op een rij
De lente is het moment bij uitstek om een pretpark op de planning te zetten. De grote stormloop tijdens de zomervakantie blijft nog even uit, en vaak zit ook het weer uitstekend mee. Rest de vraag in welk pretpark jij het meeste fun beleeft. HLN Shop stipt vier kansmakers aan in vier provincies en vertelt waarom en voor wie ze niet te missen zijn. -
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer