Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

JunoBeeld rv

Een documentaire over de bevlogen Australische feministe Germaine Greer of toch liever een over Camilla Parker Bowles, de echtgenote van de Britse prins Charles. Of verkiest u een film? Dan kan u onder meer kiezen uit het ijzersterke Juno,  Unbroken met Angelina Jolie  op de regisseursstoel of  het filmexperiment The Disappearance of Eleanor Rigby: Her. Dit zijn onze tv-tips voor een ontspannen zaterdagavond.

Blauw Bloed: The Real Camilla

Na alle aandacht voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, zet NPO vanavond Camilla Parker Bowles in de kijker. In de documentaire The Real Camilla wordt de echtgenote van de Britse prins Charles gevolgd tijdens haar 70ste levensjaar. Dat is ook een turbulent jaar voor de koninklijke familie. Met de geboorte van prins Louis, het huwelijk en de voor haar pijnlijke 20ste herdenking van het overlijden van prinses Diana. Wie zien haar thuis, op haar werk en op reis. Met interviews met familie, echtgenoot prins Charles en Camilla zelf.

Om 19.35 uur op NPO.

Camilla Parker BowlesBeeld rv

Juno

De zestienjarige Juno MacGuff raakt ongepland zwanger van haar goede vriend Paulie Bleeker. Juno wil geen abortus en gaat met de hulp van haar beste vriendin Leah op zoek naar de ideale ouders voor haar ongeboren kind.

Juno is het sterke debuut van scenariste Diablo Cody, die vroeger aan de bak kwam als stripper. Zij wist met deze intelligente tragikomedie het lastige onderwerp van draagmoederschap op verrassend luchtige wijze aan te kaarten en sleepte daarmee vier Oscarnominaties in de wacht. De film werd bekroond met de Oscar voor beste scenario. Ellen Page zet een schitterende vertolking neer in haar titelrol.

Om 20.25 uur op Vitaya.

Unbroken

Het vliegtuig van Louis Zamperini, een hardloper tijdens de Spelen van 1936, stort neer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met twee bemanningsleden drijft hij 47 dagen lang en 2.000 mijl ver op zee tot ze door de Japanse marine gevangen genomen worden. Het waargebeurde verhaal van Unbroken werd tot een scenario bewerkt door de gebroeders Joel en Ethan Coen en verfilmd door Angelina Jolie, die voor de tweede keer op de regisseursstoel plaatsnam.

Om 20.40 uur op CAZ.

Germaine Bloody Greer

De bevlogen Australische feministe brak in 1970 door met haar controversiële publicatie The Female Eunuch, waarin ze de diep in onze samenleving gewortelde mechanismen achter de verdrukking van de vrouw blootlegt. Hoe blikt ze terug op die woelige periode, en wat vindt ze van de huidige #metoo-heisa?

Om 22.00 uur op  BBC Two.

Germaine Bloody GreerBeeld rv

The Disappearance of Eleanor Rigby: Her

Eleanor Rigby en haar man Conor wonen in de hippere buurten van New York City. Zij houdt van hem en hij houdt van haar. Maar dan wordt het harmonieuze koppel geconfronteerd met een tragische gebeurtenis. En hun relatie - die eens zo perfect leek - dreigt stuk te lopen.

Interessant filmexperiment van regisseur Ned Benson, die een romantisch drama maakte, maar dan besloot om de film in drie verschillende versies uit te brengen. Deze versie vertelt het verhaal vanuit het standpunt van het vrouwelijke hoofdpersonage, gespeeld door Jessica Chastain.

Om 22.20 uur op Canvas.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!