Twee studenten opgepakt nadat politie arsenaal in hun wagen aantreft: wapens blijken gestolen, moesten dienen als versiering

De twee Franse studenten die gisteren opgepakt werden nadat de politie een grote hoeveelheid onklaar gemaakte wapens aantrof in hun wagen, hebben aan de onderzoeksrechter verklaard dat ze het oorlogstuig gestolen hebben. Ze wilden de wapens naar eigen zeggen gebruiken om hun studentenkoten te versieren. De twee twintigers volgen een opleiding als wapensmid aan het CES Léon Mignon. Dat meldt La Dernière Heure.

adm

Opschudding in Luik: agenten troffen vrijdag tijdens een routinecontrole een arsenaal aan onklaar gemaakte wapens aan in een wapen. Prompt werd een grote perimeter ingesteld. De wagen bleek aan twee studenten toe te behoren. Ze werden meegenomen en dan aangehouden.

Na verhoor blijkt dat de twee Franse studenten, die een opleiding wapensmid volgen aan een Luikse school, de wapens gestolen hebben bij een handelaar van oud ijzer. Nog volgens de studenten wilden ze hun studentenkoten versieren met de wapens, gezien hun studies. Na de ondervraging werd een huiszoeking uitgevoerd in de koten van de studenten. Bij één van de twee studenten troffen de agenten nog meer wapens aan, waaronder twee machinegeweren. Ook deze wapens waren onklaar gemaakt.

Het parket verklaarde nog dat er geen enkele aanwijzing is dat deze wapens andere doeleinden dan decoratieve hadden. De studenten beschikken echter over geen enkele vergunning om zulke wapens te bezitten, daarvoor zullen ze zich binnenkort moeten verantwoorden voor de correctionele rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen