WK 2018 - Spanje wint met het kleinste veschil van Belgiës tegenstander Tunesië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Spanje heeft zaterdagavond een moeizame 1-0 zege geboekt in een oefenwedstrijd tegen Tunesië, in de groepsfase van het WK in Rusland een tegenstander van de Rode Duivels. In Krasnodar scoorde Iago Aspas (84.) pas in de slotfase het verlossende doelpunt. De Spanjaarden gelden als een van de favorieten voor de wereldtitel, maar hadden het tegen het bescheiden Tunesië niet onder de markt. De wereldkampioen van 2010 ontfermde zich weliswaar over het leer en dwong ook het gros van de kansen af. Tunesië daarentegen trok zich terug in de egelstelling. Pas in de slotminuten slaagde Spanje erin de Tunesische muur af te breken. Eerder in de voorbereidingsfase hield Tunesië zowel Europees kampioen Portugal als Turkije op een 2-2 gelijkspel.

Het Noord-Afrikaanse land belooft dus nog een taaie tegenstander te worden van de Rode Duivels in groep G, waarin verder ook nog Panama en Rusland onderverdeeld zijn. Terwijl België opent tegen Panama op 18 juni, voetbalt Tunesië eerst tegen Engeland. Vijf dagen later kijken Dylan Bronn (AA Gent) en co. de Belgen in de ogen.

Voor Spanje is het na een draw tegen Zwitserland (1-1) de eerste oefenzege voor het WK. In de groepsfase werd "La Roja" met Portugal, Iran en Marokko ingedeeld in groep B.

- FRANKRIJK -

Behalve Spanje kwam met Frankrijk nog een tweede titelfavoriet in actie op zaterdagavond. De afzwaaiwedstrijd van Les Bleus voor eigen publiek in Lyon eindigde echter op een sisser. Tegen de Verenigde Staten, dat het WK mist, werd het 1-1. Een doelpunt van Julian Green (44.) op slag van rust werd tien minuten voor tijd uitgewist door goudhaantje Kylian Mbappé (79.). Frankrijk domineerde en kwam tegen de gang van het spel in op achterstand en stuitte zelf meermaals op de Amerikaanse doelman Zackary Steffen. Die moest zich uiteindelijk toch nog een keer omdraaien. Eerder in de voorbereiding nam Frankrijk de maat van Ierland (2-0) en Italië (3-1).

Op het WK in Rusland opent Frankrijk op 16 juni groep C tegen Australië. Daarna nemen les Bleus het op tegen Peru en Denemarken.

bron: Belga