© Serge Minten

Bekeravontuur Limburg United van start: "We moeten Waregem verslaan"

Na de voorbereidingsperiode en de recente oefenwedstrijd tegen Zwolle, staat de eerste competitiewedstrijd tegen Leuven voor het new look Limburg United bijna voor de deur. Vandaag staat er echter nog de niet onbelangrijke verplaatsing naar Waregem op het programma in de achtste finales van de beker van België.

Guy Volders

Sportief manager Odell Hodge gaf het bij de ploegvoorstelling vorige week al aan: het bekertreffen tegen Waregem staat met stip genoteerd. Waregem, dat vorig seizoen kampioen speelde in de Top Division Men 1, is geen onbekende voor de Limburgse basketliefhebbers. Cuva Houthalen vocht eind vorig seizoen een verbeten strijd uit tijdens de finales van de play-offs en ontmoette de West-Vlamingen ook al in het huidige seizoen.

Geen beter geplaatste getuige dus dan Darnell Snyers die telkens tussen de lijnen stond en oog in oog kwam met de bekeropponent van vanavond. “Ik heb inderdaad wel wat kunnen vertellen over onze tegenstander”, aldus de nog altijd maar 18-jarige topspeler. “Doordat we met Houthalen al tegen hen speelden, kon ik de statistieken van die wedstrijd doorgeven aan de coaching staff van Limburg United. De sterkte van Waregem zit voornamelijk in hun shots en in het samenspel. Toch zou het niveauverschil de doorslag moeten geven en moeten we hen verslaan.”

Snyers’ prestatie in het oefentreffen tegen Zwolle mocht gezien worden. Opent dat perspectieven voor het bekerduel? “Veel zal afhangen of Jerime Anderson al dan niet van de partij zal zijn. Als dat niet zo is, dan mag ik misschien wel op meer speelminuten hopen. Al ben ik sowieso tevreden over de progressie die ik dusver maakte. Naast de drie trainingen bij Houthalen, train ik iedere week tweemaal mee bij Limburg United. Ik voel me er al echt opgenomen in het team. Iedereen staat voor me klaar en ik leer enorm veel bij, vooral in snelheid van uitvoering en in hardheid. De voorbije jaren was het voornamelijk Ronnie McCollum die mij stuurde en beter maakte. Op hem kan ik nu ook nog altijd terugvallen”, besluit de student aan de topsportschool in Wilrijk.

Vanavond 20.30u: Waregem - Limburg United, 8ste finales Beker van België

Aangeboden door onze partners