Jonathan Holslag.
Volledig scherm
Jonathan Holslag. © Photo News

Jonathan Holslag over G7-top: "We verwachten dat wereld open en vrij wordt, maar het tegendeel gebeurt"

G7-top"Een blamage", zo noemt professor Internationale Politiek Jonathan Holslag het feit dat de G7-top vannacht zonder gezamenlijke slotverklaring is afgesloten. Holslag ziet in de tumultueus verlopen top een symbool dat de westerse wereld steeds meer verdeeld raakt. Dat zegt hij in een interview met de openbare omroep VRT.

19 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Hebben wij Amerika nog nodig ? waarom geen G7 zonder Amerika we zullen eens zien hoe snel men gaat reageren tegen Trump !
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    De grootste fout van de globalisering is dat er wel een open economie is voor goederen en ondernemingen die vrij overal naartoe kunnen en dat werknemers dat niet kunnen. Waarom is het doodnormaal dat ondernemingen gaan produceren in het, voor hun, goedkoopste land en dat werknemers niet kunnen werken in het, voor hun, gunstigste land? De ene zijn zogezegd 'slimme ondernemers' en de anderen 'vuile profiteurs'.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    meer dan één miljoen containers zijn er in de maand Mei binnen gekomen in de haven van Antwerpen,zegt dit niet voldoende
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    europa is te groot,we moeten verbindingen maken met landen die gelijklopen met Vlaanderen,kleinere entiteiten die zelf kunnen onderhandelen,vb;VL-Ned-Lux-Duitsland-Denemarken,maar dan moeten we een confederaal land worden zodat we wallo-brux niet als een waardeloos blok aan ons been hebben,dat is onze toekomst,ik kan met mijn buur onderhandelen op het gemeetebestuur over een probleem maar niet voor de ganse wijk,dat gaat niet,idem voor de zakenwereld
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Droom maar verder vriend van het aards paradijs...