De vervuiling door plastics is onder meer duidelijk zichtbaar aan het Verrebroekdok en Doeldok in de Waaslandhaven.
Volledig scherm
De vervuiling door plastics is onder meer duidelijk zichtbaar aan het Verrebroekdok en Doeldok in de Waaslandhaven. © Foto Kristof Pieters

Schelde krijgt plasticvangers om afval tegen te houden voor het in zee spoelt

In 2019 moeten er installaties op de Schelde liggen om er plasticafval uit te vissen. Doel is het afval tegenhouden voor het in zee komt, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag.

20 reacties

  • Jan Sierens

    6 jaar geleden
    Heel België kreunt onder de rommel die buiten gesmeten wordt. Vele door ons aanzien derde wereld landen doen het beter. Er is gewoon te weinig controle. En de mentaliteit dat enkel de politie bevoegd is om iemand op de vingers te tikken, helpt daar niet veel bij.
  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    @ Denise Smeyers, ik ben het eens met u om gevangenen nuttig werk te laten verrichten. Dit is de gewoonte in de Verenigde Staten, soms is dat een "chain-gang" zodat ze niet ontsnappen. Nadeel is dat een goede overzicht nodig is op de gevangenen en redelijk veel bewakers met riotgun en waakhonden.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Waar komt dat plastic vandaan? Alles wordt ofwel in vuilzakken ofwel in speciaal daarvoor ontworpen zakken gedaan en opgehaald. Misschien doen zoals in Oostenrijk, 500 euro boete als je iets op de grond laat vallen. Zelfs een lucifer! Je kan er dan ook van de grond eten op de meeste plaatsen, en de bevolking tolereert ook niet dat je iets op de grond gooit. Er staan dan ook overal vuilbakjes om je afval in op te bergen.
  • Bob Van Ginneken

    6 jaar geleden
    Denise Smeets helemaal mee eens
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Eerst alle producten van hout, papier of karton vervangen door plastiek om het milieu te ontzien, nu alle plastiek bannen om diezelfde reden. Volgend jaar plastiekvangers plaatsen die nu nog moeten ontwikkeld worden. Als we maar bezig blijven.