Oppositiepartij sp.a gaat de karaattaks opnieuw voorleggen aan de Europese Commissie. Volgens de Vlaamse socialisten zijn er sterke aanwijzingen dat deze belasting neerkomt op illegale staatssteun.
Volledig scherm
Oppositiepartij sp.a gaat de karaattaks opnieuw voorleggen aan de Europese Commissie. Volgens de Vlaamse socialisten zijn er sterke aanwijzingen dat deze belasting neerkomt op illegale staatssteun. © Photo News

Sp.a legt karaattaks opnieuw voor aan Europese Commissie

Oppositiepartij sp.a gaat de karaattaks opnieuw voorleggen aan de Europese Commissie. Volgens de Vlaamse socialisten zijn er sterke aanwijzingen dat deze belasting neerkomt op illegale staatssteun. Dat bericht De Standaard vandaag.

17 reacties

  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Antwerpen is de wereldhoofdstad van de diamant. Wanneer de diamant wegtrekt, dan pas zal spa en alle andere wereldvreemden tevreden zijn.
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    Dat er tot 55% van hun brutoloon bij werknemers maandelijks afgehouden wordt vinden sommige hier blijkbaar niet erg, maar dat er een sector waar jaarlijks miljarden € door gaan amper belast worden dat is dan weer geen probleem. Partijen als NVA en VLD creëren altijd achterpoortjes voor de grote spelers en dat wordt hier nu net aan gekaart en terecht.
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    En wat met de "graaitaks" waar PS en Sp.a duchtig gebruik van maakte? Dit is ook " illegale staatssteun" die ze zichzelf toekende. Wanneer gaat men dit uiteindelijk eens terugvorderen, hier zijn namelijk honderden miljoenen mee gemoeit.
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    De laatste snokken van Spa
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Dat is de door nva en ovld beloofde taksshift. Diamantairs worden nog rijker. Belasting voor vennootschappen omlaag. En wie moet dat betalen? Juist ja! Loontrekkenden tot 67, de gepensioneerden met laagste pensioentje van europa, de zieken...