Direct naar artikelinhoud
WK

Messi tipt België: "Land met heel goede spelers, die bijna allemaal WK-ervaring hebben"

Brede glimlach bij Messi die nog snel iets heeft meegegraaid uit de taxfree.Beeld AP

De grote sterren druppelen stilaan Rusland binnen. Dit weekend zetten Argentinië en Portugal voet aan grond in Moskou. Lionel Messi en co. vervroegden hun reis naar het WK nadat hun oefenmatch in en tegen Israël wegens veiligheidsredenen was afgelast. 

Messi blikte alvast vooruit naar het WK. En hij spaarde de lof voor ons land niet. Gevraagd naar de kanshebbers voor het WK noemt de Barça-aanvaller de Rode Duivels nadrukkelijk. "Er zijn wel veel goede teams, zoals Brazilië, Duitsland, Spanje of Frankrijk. Maar België reken ik daar ook bij, zelfs al worden ze niet zoveel genoemd. Het is een land met heel goede spelers, die bijna allemaal WK-ervaring hebben." Messi noemt ook twee mogelijke uitblinkers: "Kevin De Bruyne en Eden Hazard."

Ook Messi's eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo arriveerde intussen in Rusland. De Portugese kapitein veroverde kinderharten met een knuffel, handtekening en selfie op de luchthaven. In het basiskamp in Kratovo, een bosrijk dorp op een kilometer of veertig van Moskou, kon de Real-ster een lach niet onderdrukken toen een dame in authentieke klederdracht hem verwelkomde met een stuk gezouten brood. Of, zoals Robert Waseige zou zeggen: de sfeer is goed. 

Een stukje brood voor de Portugezen als verwelkoming. Ronaldo ziet er wel de lol van in.Beeld EPA