Direct naar artikelinhoud
Concerttips

Deze concerten mag u deze week niet missen

Bruno Mars speelt later deze week op Werchter Boutique.Beeld EPA

U wilt deze week een stapje in de wereld zetten? De muziekredactie van De Morgen helpt u graag op weg.

1. Bedouine

Matthew E. White heeft een neus voor talent. Nadat zijn platenlabel Spacebomb eerder onderdak voorzag voor Natalie Prass, lanceert hij nu ook Bedouine, de fonkelende Syrisch-Amerikaanse ster aan het folkfirmanent. Bedouine weeft americana, country en cosmic-folk tot een klankentapijt dat elke woonruimte beeldig staat. Haar show in het AB Salon is gratis, twijfel niet.

Op 12/6 in AB, Brussel.

2. Bruno Mars

“Justin Bieber, Lady Gaga of Katy Perry zijn in vergelijking met Bruno Mars maar matige performers. Mars steekt anderhalve meter boven de rest uit”, beweerde een bevriend muziekjournalist onlangs. Eerst zien, dan geloven: op de weide van Rock Werchter krijgt de Amerikaanse popster de kans om te bewijzen waarom hij eerder dit jaar met zeven Grammy’s huiswaarts keerde. Verwacht u aan auditief én visueel spektakel. O ja, vergeet uw dansbenen niet.

Op 16/6 op Werchter Boutique, met verder ook onder meer Oscar & The Wolf en Years & Years.

3. The Kills

Zit er sleet op de formule van The Kills? Toegegeven, laatste langspeler Ash & Ice was lang niet het beste wapenfeit van Jamie Hince en Alison Mosshart, al blijft het duo live wél genadeloos uit de hoek komen. Een show van The Kills heeft alles om stijlvol aan tinnitus te geraken: je-m’en-foutisme, strakke riffs en spartaanse ritmes met een kracht van tien op de schaal van Lukaku.

Op 16/6 in AB, Brussel.

4. Foo Fighters

“Met een portefeuille vol wereldhits en een splinternieuw album Concrete & Gold in hun achterzak hebben de Foo Fighters reden genoeg om naar ons land af te zakken”, klinkt het in een persmededeling. Het enige dat u moet doen om erbij te zijn, is úw portefeuille opentrekken. Niet overtuigd? De keren dat de Foo Fighters teleurstelden op Belgische bodem zijn op één hand van een blinde schrijnwerker te tellen.

Op 11/6 in Sportpaleis, Antwerpen.

5. Julien Doré

In Frankrijk is Julien Doré een Grote Meneer, de prins van le pop francophone. Hij wordt met de dag bekender, zijn leven gaat met de dag sneller, maar dat was voor Doré het teken om gas terugnemen. “Ik wou mezelf opnieuw in gevaar brengen door de omgeving te tonen waarin ik schrijf en componeer. Zonder kunstgreep”, kondigde de Fransman zijn akoestische plaat Vous & Moi en de bijhorende solotournee aan. Hoe dat klinkt, ontdekt u in de machtige Henry Le Boeufzaal van BOZAR.

Op 11/6 in BOZAR, Brussel.

6. Rostam

In een niet zo ver verleden zette Rostam Batmanglij de lijnen uit bij Vampire Weekend en maakten Frank Ocean, Charli XCX en Solange gulzig gebruik van zijn helpende handen. Maar Rostam kan het ook alleen. De New Yorker vaart tegenwoordig zijn eigen koers en doet dat niet onaardig. Op zijn debuutplaat Half-Light verkent hij alle uithoeken van de popmuziek en dat levert ook live ongetwijfeld een boeiende excursie op.

Op 12/6 in Botanique, Brussel.

7. Wavves

Voor wie zijn garagepop het liefst met een vetkapsel en bierbuik heeft, is er Wavves. Nathan Williams is een keetschopper die vaker naast de pot pist dan erin, maar ’t levert hem wél goed materiaal op. Een liveshow van Wavves is – net als Williams’ muziek – luid, rommelig en zorgt voor de nodige blutsen en builen. Voor de fans van No Age, Cloud Nothings en Bass Drum of Death.

Op 13/6 in Trix, Antwerpen.

8. Lenny Kravitz

Zoë Kravitz – uitstekend in Big Little Lies en ver daarbuiten – verschijnt dezer dagen meer op uw en onze radar dan vaderlief. Al betekent dat niet dat Lenny Kravitz volledig is afgeschreven. In het Sportpaleis krijgt de Amerikaanse superster de kans om te bewijzen dat zijn muziek ook anno 2018 nog relevant is. Een bijkomende mededeling: de fantastische Curtis Harding opent de avond, mis hem niet.

Op 15/6 in het Sportpaleis, Antwerpen.

9. Essaie Pas

De gemiddelde muziekclub maakt stilaan het bed op voor een uitgebreide zomerslaap, maar in de Brusselse Beursschouwburg gaan ze nog even door. Dit weekend kunt u er getuige zijn van een sprankelend huwelijk tussen synthpop en techno, vertegenwoordigd door het Canadese duo Essaie Pas. Maoupa Mazzocchetti en Rick Shiver vervolledigen het feest, de entree is gratis. Twijfelen is dus geen optie.

Op 16/6 in Beursschouwburg, Brussel.

10. Billy Bragg

In mei was het een halve eeuw geleden dat studentenrevoltes zich vanuit Parijs over heel Europa verspreidden, en dat viert de AB door protestsongs in de vitrine te zetten. En wie kan er beter bewijzen dat muziek en politiek hand in hand kunnen gaan dan Billy Bragg? Op vraag van de AB speelt Bragg zijn wereldklassiekers uit Life's a Riot with Spy vs Spy, Brewing up with Billy Bragg, Talking with the Taxman about Poetry en Workers Playtime, aangevuld met recenter werk. Met andere woorden: een niet te missen show!

Op 17/6 in AB, Brussel.