Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Beeld uit de film 'Jarhead'Beeld RV

Een atypisch oorlogsdrama, een ophefmakende documentaire over een moordonderzoek of toch liever de aflevering van Belpop over De Kreuners? Dit zijn onze vijf tips voor wie vanavond liever niet naar de oefenmatch tegen Costa Rica (om 20.25 uur op Eén) kijkt. Een volledig overzicht vindt u hier

My Year with the Tribe

Schrijver en avonturier Will Millard gaat in deze driedelige docureeks na wat er vandaag de dag nog overblijft van de traditionele levensstijl van het Korowai-volk, dat amper 40 jaar geleden werd ontdekt in de jungles van Nieuw-Guinea.

Om 21.15 uur op Canvas.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Belpop Classics: De Kreuners

De Kreuners aan het begin van hun tour in 2008.Beeld BELGA

Een aflevering van Belpop over een groep die verantwoordelijk is voor een hoop Belpop-klassiekers: De Kreuners. Walter Grootaers en de zijnen vertellen met veel zelfrelativering en humor over hun bewogen geschiedenis. Naast concertfragmenten vanuit de zomer van 2008 krijgen we ook aandoenlijke, hilarische en zelfs onthutsende beelden over het begin van hun carrière voorgeschoteld. 

Om 22.15 uur op Canvas

Plastic: The Real Sea Monster

Deze Duitse documentaire gaat over de miljoenen tonnen plastic in de oceanen. Het verhaal begint bij drijvend kunststof, komend van rivieren en kusten, schepen en platforms. Wetenschappers die het fenomeen hebben bestudeerd, kwamen volgens de documentairemakers tot verontrustende conclusies.

Om 21.00 uur op National Geographic.

Jarhead

Dit atypisch oorlogsdrama van Sam Mendes (American Beauty) springt in het oog door een gebrek aan actiescènes. Gebaseerd op de memoires van Golfoorlog-veteraan Anthony Swofford schetst Jarhead een realistisch beeld van oorlog: één van verveling, vervreemding en zinloosheid. Jake Gyllenhaal en Jamie Foxx doen hun sterke acteerprestaties eer aan.

Om 20.50 uur op CAZ. 

The Kevin Case

Toen in 1998 het levenloze lichaam van de vierjarige Kevin aan de oevers van een Zweeds meer aangetroffen werd, stond het hele land in rep en roer. Eerst werd gedacht aan een pedofiel, maar nadien concludeerde de politie dat de broertjes Robin en Christian – toen vijf en zeven jaar oud – de daders moesten zijn. Deze driedelige documentaire plaatst ernstige vraagtekens bij het gevoerde onderzoek.

Om 23.05 uur op Canvas