AP
Volledig scherm
© AP

Trump haalt op Twitter hard uit naar bondgenoten: "We kunnen onze vrienden niet langer laten profiteren"

President Donald Trump heeft in een reeks tweets uitgehaald naar bondgenoten van de Verenigde Staten. Trump had het vooral over de geschillen over handelsakkoorden en de militaire uitgaven. De president zei dat de Verenigde Staten "bijna de volledige kost van de NAVO" betalen om landen te helpen beschermen die "ons op vlak van handel in de zak zetten". 

29 reacties

  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Hij mag zijn Amerikaanse rommel houden.
  • Erik eric@arb.be

    6 jaar geleden
    Het zich houden aan zijn beloften is onwaarschijnlijk. Hij is ongetwijfeld één van de beste presidenten die de VS ooit gehad heeft en dit alles ten bate van de gewone, kleine man in Amerika. Proficiat mijnheer de President.
  • Karel Dierckx

    6 jaar geleden
    De gemiddelde Amerikaanse melkveehouder haalt tot driekwart van zijn inkomen uit overheidssteun. Een Canadees krijgt veel en veel minder, en kan dus niet concurreren met zijn Amerikaanse collega's zonder een ander marktregulerend mechanisme. Daar komen die hoge heffingen vandaan. Als Trump wil dat het eerlijk gespeeld wordt moet hij het hele plaatje bekijken.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Mijnheer trump sinds u aan de macht bent is de vs onze vriend niet meer.
  • Rob Hoek

    6 jaar geleden
    Ik hoor nu niemand piepen maar Trump heeft gelijk en speelt nog veel meer. Zuiver producten van Amerika naar Canada 270 procent en van Canada naar Amerika 0 procent dat kan je voorstellen dat Trump gelijk heeft. Het is toch bizar wat Duitsland flikt met hun 1 procent wat al langer dan 2 procent moeten zijn. Natuurlijk is Trump woest dat zou ik ook zijn.