Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

Huiszoekingen in België en Roemenië in onderzoek naar sociale dumping in bouwsector

In een onderzoek naar sociale dumping heeft het federaal parket 17 huiszoekingen uitgevoerd op verschillende plaatsen in West- en Oost-Vlaanderen. Roemeense postbusvennootschappen zouden tientallen werknemers naar België gedetacheerd hebben om zo sociale bijdragen te ontduiken. Daarnaast is ook sprake van witwaspraktijken en mensenhandel. Twee personen werden aangehouden.

7 reacties

  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Dat ze de gemeente Merksplas maar onder de loep nemen. Kamping vol en in huizen ondergebracht met tientallen omdat de kamping vol is.
  • marc haesendonck

    6 jaar geleden
    Zo zijn er honderden in polen,roemenie,portugal.. Binnenkort mogen de belgen tot hun 70 werken
  • jurgen bienstman

    6 jaar geleden
    Gelijk welke werf, sla af op de autosnelweg aan een benzine station en zie al die bestelwagens staan met slaapplaats boven. Allemaal niet juist !!! De bouw is rot , de gebreken zullen wel uit komen , en de belastingbetalende werkende belg zal het wel op eten
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Gewoon even in de vroeger uurtjes een rondje rijden met de auto en je ziet ze overal verdwijnen in bouwwerven om dan in de late uurtjes opgepikt te worden. Ik zie het, wij zien het, iedereen ziet het, maar de sociale inspectie niet, die heeft het te druk om Belgische werknemers te controleren.
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Wow op 17 plaatsen? Hier in de buurt staat de camping vol en werken de Roemenen volle bak