Vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel (archiefbeeld). © BELGA

Europese terugname asielzoekers blijft grotendeels dode letter

België stuurt maar een op de vijf asielzoekers terug naar het land waar ze Europa binnenkwamen. Dat bericht De Tijd, dat de hand kon leggen op nieuwe cijfers voor 2017 van de Dienst Vreemdelingenzaken.

33 reacties

  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar hoe we dagelijks belogen en bedrogen worden met mooie verzinsels.Onze toekomst en deze van de kinderen zal binnenkort bepaald worden door een handvol leugenaars die ons belazeren.Dank u..
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Het probleem zit niet in het terugsturen naar land van binnenkomst in de EU maar het probleem zit hem in de overschrijding van de Europese grens, dit moet onmogelijk gemaakt worden. De grenzen moeten dicht en het probleem is opgelost.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Voor de vorm gaat de overbetaalde,illegale praatbarak nu palaveren over terugzenden terwijl ze alle registers opentrekken om nog meer moslims, deze keer uit afrika binnen te halen voor de omvolking en genocide op de europeanen.De oostbloklanden weten wat ons te wachten staat met die moslimhordes en weigeren uit zelfbescherming nog moslims toe te laten,helaas zijn onze politici landverraders.
  • HUBERT VANHOVE

    6 jaar geleden
    Ik geloof niet dat Belgie het land is waar de asielzoekers eerst binnen komen en wanneer ze worden teruggestuurd staan er wel een hoop naïevelingen klaar om dat te beletten het is natuurlijk een hype om op Francken te schieten
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    @Laetitia Dubois, het zijn er minstens 1200 per maand.