VIDEO. Infrabel verspreidt schokkende beelden van trein die tegen auto crasht voor nieuwe campagne

VIDEOVoor het eerst is er in ons land een trein doelbewust op een auto aan een overweg geknald. De minutieus voorbereide crashtest van spoorwegbeheerder Infrabel leverde behalve tal van wijsheden voor veiligheidsdiensten ook straffe, harde beelden op, die u er éindelijk van moeten overtuigen dat ongeoorloofd over sporen rijden of lopen levensgevaarlijk is.

51 reacties

  • ik zelf

    6 jaar geleden
    Heeft de NMBS al eens nagedacht over de reden waarom velen de overweg nog oversteken ? Als de trein pas minuten na het afsluiten van de overweg voorbijkomt is dit uitlokking. De snelheid waarmee de slagbomen dan opengaan is nog te zien in een zwart wit film uit de jaren 50. Al eens de slagbomen op de Franse autostrades zien open en toegaan...?
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    @Rudolf: niemand parkeert daar maar er zijn er genoeg die staan aan te schuiven voor een rood licht of zo en staan dan met hun auto op de sporen te wachten tot het groen wordt. Komt er dan een trein aan en de slagbomen gaan dicht, dan zit je gevangen. Zorg er gewoon voor dat je in geen geval stilstaat op de sporen. En als de sporen dichtblijven door een defect, rij dan rond via een anders spoorwegovergang, maar ga nooit tussen de slagbomen rijden.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Wat is hier schokkend aan ? voor een hardleers volkje moet je juist zo een beelden tonen.
  • Peter De Decker

    6 jaar geleden
    @Ivan: respect voor jou!
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Misschien ook eentje maken met een fietser.