EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Professor Internationale Betrekkingen analyseert deal tussen VS en Noord-Korea

“Een volledige nucleaire ontwapening”. Daartoe engageert de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich na de historische ontmoeting met president Donald Trump. “Het ziet er sprookjesachtig uit. Maar we moeten toch even wachten of het tot een effectieve en gecontroleerde denuclearisatie komt”, zegt David Criekemans, professor Internationale Betrekkingen (Uantwerpen).

6 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe Kim Jong-un de waarheid over zijn gruwelijk, bedrieglijk beleid in het verleden, maar ook van dat in het heden (meer dan 100. 000 politieke gevangenen), kan verkopen aan zijn onderdanen. Misschien komt er een (kort) vredesbestand, laat ons hopen, maar Noord-Korea zal een potdichte, gruwelijke dictatuur blijven zolang psychopaat Kim Jong-un aan de macht is.
  • Luc Van Roey

    6 jaar geleden
    Blijkbaar enkel beloften van Noord-Korea .... en wat met de sancties van de VS tegen Noord-Korea ??? Eenzijdig akkoord ???
  • georges friant

    6 jaar geleden
    professor dit en media dat en blablabla, Trump proficiat en wat een koude reactie's van de media hier in europa, had dit obama geweest zou de media helemaal anders reageren, wie gelooft die media hier nu nog.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Het is opvallend, dat nog geen enkele andere leider in om het even welk land gereageerd heeft. Opvallend en tegelijk tekenend.
  • Dirk Frimout

    6 jaar geleden
    Onzin. Trump bewijst dat Obama's beleid een sprookje was. Prachtkerel