© GMAX AGENCY

Antwerp opent nieuw voetbalseizoen tegen Charleroi, Beerschot Wilrijk-Westerlo is eerste streekderby in Proximus League

Momenteel is iedereen al in de ban van het WK voetbal (dat nog altijd moet beginnen) maar eind juli begint alweer het nieuwe voetbalseizoen in de Jupiler Pro League. De Pro League heeft dinsdagmiddag de volledige kalender voor het seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Antwerp opent het seizoen op verplaatsing bij Charleroi, Waasland-Beveren maakt de tocht naar Zulte Waregem. Ook de kalender voor de Proximus League werd bekendgemaakt.

bap

Waasland-Beveren maakt op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League de verplaatsing op zaterdag 28 juli om 20 uur naar Zulte Waregem. Antwerp trekt dan weer op zondag 29 juli om 18 uur naar Charleroi. De eerste keer dat beide ploegen elkaar in de ogen zullen kijken, is op speeldag 12. Dan ontvangen de Waaslanders de Great Old in het weekend van 26 oktober. Op speeldag 19 staat in het weekend van 14 december de terugwedstrijd op het programma.

Bekijk hieronder de volledige kalender van het seizoen 2018-2019 in de Jupiler Pro League:

Ook de kalender voor de Proximus League werd dinsdag uit de doeken gedaan. KV Mechelen zal op 4 augustus om 17 uur als eerste Antwerpse voetbalclub aan de bak moeten op bezoek bij OH Leuven. Drie en een half uur later ontvangt KVC Westerlo Roeselare. Beerschot Wilrijk trapt zijn eerste partij van het seizoen om 16 uur af bij AFC Tubeke.

De eerste Antwerpse streekderby in de Proximus League staat het volgende weekend gepland. Beerschot Wilrijk ontvangt op vrijdag 10 augustus om 20.30 uur KVC Westerlo.

Bekijk hier de volledige kalender van het seizoen 2018-2019 in de Proximus League.