Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Steeds meer jonge kinderen in Vlaanderen groeien op in armoede

BinnenlandDe kansarmoede-index 2017 voor het Vlaamse Gewest bedraagt 13,76 procent en ligt daarmee 0,94 procentpunt hoger dan die van 2016. Die index van Kind en Gezin geeft aan hoeveel procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar bij de geboorte opgroeit in een situatie van kansarmoede. Dat meldt Kind & Gezin vandaag in een persbericht.

99 reacties

  • Daniella Van Coninckxloey

    6 jaar geleden
    Armoede ??? Dure TV's - Dure Ipods - Internetspelen - Duur internet - Luxe kleding, voor volwassen & kinderen en vooral een wagen ... Neem dit alles weg en dat ze het geld hiervoor gebruiken, om de kinderen fatsoenlijk op te voeden !!
  • Marcel theys

    6 jaar geleden
    Kinderen maken om de geboortepremie op te strijken, dan onzolheden doen of kopen en voor de rest, wel ja je kinderen niet opvoeden want dat brengt ze niets op. De aanschaf van MONO Volumes vaart er goed bij, kijk maar even goed rond vooral in Brussel en andere dichtbevolkte steden.
  • joost blondiau

    6 jaar geleden
    Beweging.net moet kansarmen civiliseren geen kinderen te maken. Dat zou pas een langetermijnoplossingen zijn, ipv steeds de gevolgen aan de kaak te stellen. De eerste verantwoordelijken voor kansarme kinderen zijn de ouders. Of is de regering die kinderen bij hen komen verwekken soms?
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Geld wat bij de mensen ligt is onbereikbaar voor onze staat. Het geld moet in Brussel op een stapel liggen zodat de politiekers het onder zich kunnen verdelen. Armoede is daar gewoon een neveneffect van, dat is alles.
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Met dank aan onze graaiende wereldvreemde politiekers. Bedankt hoor, we zullen jullie rekening maken bij alle volgende verkiezingen.