© Dirk Vertommen

Zeven vrouwen die bankkaarten van patiënten roofden blijven in de cel

De zeven mensen die eind vorige week werden aangehouden omdat ze ervan verdacht worden tientallen patiënten in Belgische ziekenhuizen te hebben bestolen, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Mechelen beslist.

Theo Derkinderen

Na afloop van de raadkamer wou geen enkele advocaat commentaar kwijt op de zaak. “Het onderzoek is nog volop lopende, daarom onthouden wij ons van commentaar”, reageerden advocaten Frédéric Thiebaut, Dieter Van Hemelryck en Said Aboulakil.

De zeven aangehouden personen zijn allemaal vrouwen. De meeste zijn zelfs moeders van jonge kinderen. Het voorbije jaar zouden ze op rooftocht getrokken zijn in verschillende Belgische ziekenhuizen. Daar stalen ze de bankkaarten van patiënten. Ze konden ook de pincodes van de kaarten ontfutselen, omdat de - veelal ouderen patiënten - hun pincode in hun portefeuille bewaarden.

Volgens de speurders van politiezone Mechelen-Willebroek kunnen minstens vijftig feiten aan de opgepakte bende worden gelinkt. De verdachten zijn mensen uit het Brusselse.

Bij huiszoekingen werd ook een grote partij schoenen, kledij en cosmetica aangetroffen. Spullen die volgens het parket van diefstal afkomstig zijn. De speurders gaan ervan uit dat de bende op grote schaal diefstallen op bestelling pleegde.

Het onderzoek werd opgestart nadat een Mechelse vrouw in Duffel werd beroofd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER