© Shutterstock

Man krijgt twee jaar voor verkrachting van stiefdochter

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Wim D. (49) uit Westerlo veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor de verkrachting van zijn meerderjarige stiefdochter. De man is zijn burgerrechten voor vijf jaar kwijt.

Ivo Meulemans

De man stond terecht voor verkrachting en aanranding van zijn stiefdochter. Het meisje werd tussen mei 2016 en januari 2017 meermaals door hem misbruikt. Het slachtoffer is intussen 21 jaar.

Volgens Wim D. gebeurden de seksuele handelingen met toestemming, maar het slachtoffer ontkende dat. De rechter hechtte geen geloof aan de uitleg van de beklaagde. “In zijn eerste verhoor ontkende de beklaagde de feiten. Hij voegde er aan toe dat hij niet kan tegen ‘venten die aan kinderen zitten’. Hij is bovendien vaag over hoe de seksuele betrekkingen tot stond zijn gekomen terwijl de stiefdochter een duidelijke verwijzing geeft naar zogenaamde ‘controles’ die ze moest ondergaan”, zei rechter Jurgen Jordaens. “Hoewel het slachtoffer meerderjarig is, heeft de stiefvader misbruik gemaakt van zijn gezag. De feiten zijn gepleegd onder een onmiskenbare vorm van dwang.”

Samen met zijn partner stond hij ook terecht voor de gevangenhouding van het meisje en een vriendin. De rechter zwakte die feiten af. Volgens de rechtbank had de (stief)dochter altijd de mogelijkheid gehad om hulp in te roepen. Wim D. kreeg twee jaar cel, zijn partner drie maanden voorwaardelijk.

“De beklaagde had enkel oog voor de bevrediging van zijn eigen behoeften”, sprak de rechter. De stiefdochter krijgt 5.250 euro schadevergoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER