Minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) © Photo News

Hervormde erfbelasting krijgt groen licht in commissie: Tommelein is "trots op deze belastingverlaging"

De Commissie Financiën van het Vlaams parlement heeft de hervorming van de erfbelasting goedgekeurd. Vanaf 1 september verdwijnt de hoogste schijf van 65 procent voor erfenissen in de zijlijn en voor de langstlevende partner komt er een groter vrijgesteld deel. Minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) is "trots op deze belastingverlaging", maar volgens Björn Rzoska (Groen) zadelt hij de volgende Vlaamse regering op met een miljoenenfactuur.

28 reacties

  • Maeng Saab

    6 jaar geleden
    Een dode muis gebaard.... trots zijn dat er nu "maar" 55 % ipv 65 % gestolen wordt ? Dat is alsof je maar 2 keer een messteek geeft ipv 3 keer
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Belastingverlaging? Wie gelooft die leugens nog?
  • gustaaf van bever

    6 jaar geleden
    Waarom moet een echtgenoot of echtgenote nog erfenisrechten betalen als je samen je ganse leven hebt gewerkt? Samen lief en leed hebben gehad en soms wel erg hoog oplopende gezondheidszorgen jarenlang hebt betaald ????
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Eerlijke taxshift? Verlaging van erfbelasting is vooral een weldaad voor superrijke families...weeral worden rijken er beter van. En hoe is het met u?.,,,
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Torfs zal minder belasting moeten betalen als hij zijn zaakjes over laat aan zijn kinderen. Zal dat dus wel een geweldige regering vinden. Maar de burger zal het verlies aan fiscale inkomsten moeten compenseren met hogere taksen en inleveringen elders. Die zal dus wat minder schoenen bij Torfs kopen. Wij voelen en weten dat onmiddellijk. Die ondernemers achter die liberale partijen hebben er nog wat tijd voor nodig om dat in te zien.