De Amerikaanse president Donald Trump, de Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron tijdens de G7-top in Canada.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump, de Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron tijdens de G7-top in Canada. © REUTERS

Adviseur Trump trekt staart in na 'plek in de hel'-sneer naar Trudeau, president blijft hard: "Zijn kritiek op mij zal Canada veel geld kosten"

De topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump betreurt zijn felle kritiek op de Canadese premier Justin Trudeau. Handelsadviseur Peter Navarro suggereerde eerder dat Trudeau "een speciale plek in de hel verdient". Trump zelf houdt voet bij stuk en zegt dat het fout was van Trudeau om een kritische persconferentie te geven terwijl hij in het vliegtuig zat. "Een fout die de mensen in Canada veel geld zal kosten", voegde hij eraan toe.

22 reacties

  • Pierre Dijk

    6 jaar geleden
    Er zijn er hier nog steeds die denken dat onbeschofte Trump voor zijn volk opkomt. Vergeet het, het gaat alleen om zichzelf en elke tegespraak wordt afgeblaft. Hij mag dat wel, anderen moeten zwijgen. Dictator en narcist ten top. Zowel zijn eigen volk als wij zullen meer betalen voor bv benzine, voeding, etc.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Trudeau mispakt zich aan Trump, er zijn genoeg bronnen die bevestigen dat hij uiterst vindictief is en origineel in dat opzet.
  • Louis Roux

    6 jaar geleden
    Triump zijn kiezers vinden hem geweldig, Wat wij denken en zeggen interesseert Trump voor geen bal. Onze politiekers doen toch hetzelfde. Het gezwam van vb. Almaci is toch ook alleen maar voor het links groen kiesvee bedoelt.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Trudeau.. moesten wij maar zo een leider hebben.. bij ons is politiek een match waar politieke punten scoren belangrijker is dan ons land in deze eeuw te krijgen. Kunnen we geen transfer maken voor 300 miljoen om die bij ons te krijgen?
  • Frank Bruynooghe

    6 jaar geleden
    Zoals Tusk reeds zei: “Met een “bondgenoot” zoals Trump, heeft een mens geen vijand meer nodig”. En inderdaad, al deze dwaze beslissingen gaan in eerste plaats de Amerikaanse burgers véél geld kosten.