© Filip Spoelders

Hond springt over hek en bijt man: “Baasjes moeten ermee rekening houden als hun hond hoog springt”

Het hekwerk rond de hondenloopzone aan het Fort 3 in Borsbeek zal niet worden verhoogd. Dat zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA) als reactie op het voorval waarbij een hond vorige week over het hek sprong en een jogger aanviel. De burgemeester deed dinsdag zelfs een vergelijkende studie in de buurt.

fisp

“De afsluiting van de hondenweide aan Drakenhoftuintjes in Deurne zijn 98 centimeter hoog, die van de hondenschool in onze gemeente 1m10. De hoogte van het hekwerk van de hondenloopzone aan de het Fort 3 waar het over gaat is 1m17 tot 1m20 hoog. Dit wil dus zeggen dat het één van de hoogste in de buurt is. Hoger zullen we ze zeker niet maken.”

Van Berckelaer wijst vooral naar de eigenaren van de honden. “Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaren om hun hond te kennen en op te voeden. De honden mogen los lopen in de hondenloopzone, maar als ze echt hoog springen, moeten de baasjes daar rekening mee houden en de juiste maatregelen nemen. Een springpaard laat je ook niet los in een weide met een lagere afbakening”, geeft Dis Van Berckelaer aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER