Dit salon serveert sushi-ijs
In het ijssalon Oyya in Brugge kan je vanaf dit weekend sushi-ijs kopen. Gelukkig smaakt het niet naar zalm of rijst, maar ziet het er alleen uit als sushi. De ijsjesmaker wil zo inspelen op de hype rond sushi.
In een schaaltje zitten vier verschillende sushi-ijsjes. “Er is een sorbet met mango, lychee en gember, een ijsje van witte chocolade en framboos, citroensorbet en matcha, dat is een Japanse groene thee, en sesamzaad en als laatste een vanille-ijs met hazelnoten en aardbei”, zegt de chef van het salon Mathieu Eyckmans. Je krijgt er ook een flesje met chocoladesaus bij, wat de sojasaus voorstelt die je normaal gezien bij sushi krijgt.
Eyckmans wil zo meegaan met de hype rond sushi. “Ik eet heel graag sushi en natuurlijk ook ijs, dus wou ik een combinatie maken van twee dingen die ik graag lust. Sushi is ook heel populair en het ziet er ook leuk uit”, zegt Eyckmans.
Voor het sushi-ijs kocht Ecykmans speciale vormpjes in Italië. Eerst vult hij de vormpjes met de juiste ijssoort, daarna vriest hij ze in en tenslotte brengt hij de juiste afwerking aan.
Voor een doosje met vier ijsjes en een flesje chocoladesaus betaal je 6,5 euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Spaargids.be
Hoeveel zakgeld geef je aan een jong kind? En aan een tiener? Zo maak je een slimme beslissing
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
vtwonen
Je bed wel of niet opmaken? Dit is de beste en meest hygiënische aanpak
Na een lange dag is er weinig fijner dan onder de lakens kruipen van een mooi opgemaakt bed. Het loont dus om in de ochtend de lakens strak te trekken. Maar daar zijn ook nadelen aan verbonden. Moet je nu wel of niet het bed opmaken? Bij deze vindt vtwonen.be er het antwoord op. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer