Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © REUTERS

Tesla ontslaat 3.600 werknemers in poging om eindelijk winst te maken

De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's Tesla ontslaat ongeveer 9 procent van zijn personeel. Dat maakte topman Elon Musk vandaag bekend. De kosten moeten omlaag en het bedrijf moet winstgevend worden, zei hij.

58 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ze gaan daar zeer goede kwaliteit leveren, denk dat je best meteen enkele van die auto's besteld wil je er met een kunnen rijden.
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Amerikaanse auto’s hoger belasten hier zoals trump met Europese wagens doet....
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Mr De Win, Moest Musk enkel betaald zijn volgens het succes, wat volgens mij gelijk staat met winst, dan mag hij aan het OCMW. Wees gerust hij steekt op een andere manier geld in zijn zakken, ik denk niet dat hij leeft van het loon van zijn vriendin. En batterijen op wielen zijn niet de toekomst, het maken van de batterijen stoot al heel veel co2 uit.
  • Pedro Dejaeghere

    6 jaar geleden
    Niet echt realistisch als de productie veel te traag is heb je niet minder maar meer mensen nodig. Grootste zijn de anulaties van bestelingen . Wat tot de mensen eens beseffen dat er niets groen aan is en dat dit niet de toekomst is. Waterstof is goed voor iedereen alderest is zever in bakjes
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Als je bedrijf al 15 jaar bestaat en het heeft nog geen euro winst geboekt, wil dat zeggen dat het grote publiek niet warm loopt voor je product of dat er te grote problemen mee zijn. Elektrisch rijden lijkt mooi op papier maar teveel mensen doen er grotere afstanden mee dan de batterij toelaat. Aan zulke mensen zal je NOOIT een elektrische auto kunnen verkopen.