rv
Volledig scherm
© rv

Zeehond sterft door touw rond hals in Wenduine

Op het strand van Wenduine is vanochtend een zeehond aangespoeld die verstikt was geraakt in een nylon touw. "Dit illustreert dat zwerfvuil ook bij ons slachtoffers maakt onder de mariene fauna" klinkt het bij het Belgisch instituut voor natuurwetenschappen.

30 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Ocharme! Waarschijnlijk weer het zoveelste gevolg van het egoistisch MENSDOM dat overal zijn vuil Achterlaat!! Hoge tijd voor meer controle op stranden en kustwacht!! Zware boetes zal wel helpen!
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    En juist een bioloog vind dit???
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    de zee is inmiddels verworden tot één grote vuilnisbelt dankzijn onze fantastiche beschaving en respect voor de natuur (?)...
  • Mario Vercaigne

    6 jaar geleden
    Er sterven meer mensen in het dagelijks verkeer dan zeehonden in een touw hoor en daar wordt weinig tot niets aangedaan ?? Jammer voor dier maar in de natuur worden er veel dieren kapot gemaakt !! Lees ik nergens iets over !!!
  • Lena Wouters

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat de mens of moet ik beest zeggen eens inzien dat ze hun afval niet in zee of elders achterlaten maar in de daar voorziene afvalbakken. Ben juist terug van Namibië en zelfs tot in de Namib woestijn zag ik lege plastiek flesjes liggen. Schandalig is het. Moet de mens nu alles kapot maken.