Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken. Van de 32.235 asielzoekers in ons land die in 2017 het bevel kregen om het grondgebied te verlaten, zijn er volgens Europese cijfers maar 5.255 die dat effectief deden. ­Daarmee bengelt België op 22ste plaats, achteraan in het peloton van de 28 lidstaten van de Europese Unie.
Volledig scherm
Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken. Van de 32.235 asielzoekers in ons land die in 2017 het bevel kregen om het grondgebied te verlaten, zijn er volgens Europese cijfers maar 5.255 die dat effectief deden. ­Daarmee bengelt België op 22ste plaats, achteraan in het peloton van de 28 lidstaten van de Europese Unie. © Photo News

CD&V scherp voor Francken: "Hij zou beter minder zagen op sociale media"

Van de 32.235 asielzoekers die in 2017 het bevel kregen om het grondgebied te verlaten, zijn er volgens Europese cijfers maar 5.255 die dat effectief deden. ­Daarmee bengelt België op 22ste plaats, achteraan in het peloton van de 28 lidstaten van de Europese Unie. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag.

234 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Jean Pollet,u bedoelt organisaties zoals Unia zeker?Unia,waar verschillende bestuursleden afkomstig zijn van N(V)-A.Ik ben het met u eens dat uitgeprocedeerde asielzoekers het land moeten verlaten.Heeft u een tweet van Francken gezien dat met zijn goedkeuring 150 Syriërs worden ingevlogen?Nee?Raar hé.En dan volgt straks ook nog gezinshereniging.
  • Flubie

    6 jaar geleden
    CD&V zou beter wa minder zagen...
  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    uit geprocedeerde asielzoekers onmiddellijk buiten . de wet toepassen Maar advocaat , partijen , rechten mensen, comité , protesteren. betoging enz belemmeren , de wet toepassen goed of niet word dan moeilijk.
  • Fabio Gaballo

    6 jaar geleden
    Actie zoals italië en meer moet er niets zijn.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Je kan je al voorstellen hoe erg het hier zal worden als er een andere partij aan de macht komt. Straks verplichten ze je nog om je huis en je auto af te geven aan gelukszoekers