BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Voorzitter Comité I vreest Russische inmenging bij verkiezingen

Guy Rapaille, die op 19 juli afscheid neemt als voorzitter van het Comité I (de toezichthouder van de inlichtingendiensten), verwacht Russische inmenging bij de verkiezingen in oktober en bij de parlementsverkiezingen van 2019. Dat zegt hij in een afscheidsinterview met Knack. 

12 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het is algemeen geweten dat Rusland er alles aan doet om anti EU partijen aan de macht te krijgen. Om de democratie te redden zou het veel beter en eerlijker zijn om terug te stemmen met potlood ipv met computer.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Ze weten het allemaal maar ze doen er niets tegen. Dit is zoals bekent bij het gerecht.
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Zij zien de bui al hangen,als de uitslag van de verkiezingen van hun broodheren hen niet goed uitkomt,dan zal het aan de Russen liegen zoals de verkiezing van Donald Trump.
  • daniel vanmechelen

    6 jaar geleden
    Wat weet hij dan wel, hij heeft nergens een tastbaar bewijs van. Maar toch weet hij te vertellen dat de Russen de rechtse partyen gaan helpen, Hij zal wel links benoemt zijn zeker.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Begin alvast maar terug met potlood en papier terug te gebruiken ipv computersystemen die men heel gemakkelijk kan kraken. Controleer ook de media en vooral de vrt op gebied van manipulate.