thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Federale energiewaakhond Creg kant zich tegen te hoge jaarlijkse kosten op energiefactuur

De Creg, de federale energieregulator, pleit er voor dat vaste kosten door de energieleveranciers zoveel mogelijk worden aangerekend volgens het aantal dagen dat iemand klant is. Dat staat in een aanbeveling van de Creg over de facturatiemethodes van energieleveranciers. Nu rekenen sommige energieleveranciers de kost voor een volledig jaar aan, ongeacht de effectieve duur van het contract van de klant.

19 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    uw rekening bestaat voor 3/4 UIT BELASTINGEN
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Denk hieraan in het stemhokje!! Het zijn de politiekers die dit doen!!
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Laat toch al die subsidies en GSC's achterwege en laat de winst uit groen doen (isoleren zonnepanelen etc) voor zichzelf werken in plaats van ene kant subsidie andere kant extra tax en de rest over de hele lijn proberen terugverdienen, dan kan het geheel al goedkoper. Dan nog even de btw terug omlaag want wie heeft bepaald dat in deze tijd elek een luxe product is moeten ze ook tegen z'n bol vegen
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Minder graaien door onze exellenties zou de faktuur enorm kunnen verlichten,maar dat is een andere zaak.
  • Phil Smedts

    6 jaar geleden
    Het grootste gedeelte van de elektriciteitsfaktuur is opgelegd door de overheid. De elektriciteitsfaktuur is gewoon een verkapte belastingsbrief. Niet moeilijk als al die gemeentelijke mandatarissen en de gemeentekas via de elektriciteitsfaktuur gespijsd wordt.