Het incident werd gefilmd door getuigen.
Volledig scherm
Het incident werd gefilmd door getuigen. © RV

Agent zwaarder gestraft voor armklem met dramatische gevolgen

Het Antwerpse hof van beroep heeft een agent van de lokale politie van Antwerpen zwaarder gestraft, omdat hij zonder wettige reden buitensporig geweld had gebruikt tegen Nik G. (39) uit Turnhout. De man liep een zwaar hersenletsel op en is voor 100 procent blijvend arbeidsongeschikt. 

21 reacties

  • Hilde

    6 jaar geleden
    Ze zouden de rechtbank en rechters een andere naam moeten geven want dit is helemaal geen gerechtigheid , dit is een aanslag op alle politiemannen en vrouwen die wel weten wat ze doen in bepaalde omstandigheden.
  • Hilde

    6 jaar geleden
    Man onder invloed van drugs zijn ongelooflijk sterk en erg onberekenbaar een rechter zou dat toch moeten weten, onterechte straf
  • Thomas Priem

    6 jaar geleden
    En een Brusselse rechter geeft drie kopschoppers, die een dakloze vermoorden voorwaardelijke straffen???
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Als het toegepast geweld niet in verhouding staat met de situatie is het terecht,heb ooit ook getuige geweest van een situatie waar de man in kwestie met de armen in de lucht voor de plotitie stond ,eens ze genaderd waren gooiden ze hem zonder enige reden tegen de grond ,knie in de nek en boeien om waar totaal geen reden voor was,de man in kwestie was gewoon gaan aanbellen bij zijn ex om zijn spullen op de halen bleek achteraf.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zal aanrekenen voor de belastingbetaler als de politie in het vervolg van elke waggelende zatlap die zelfs niet staat is om behoorlijk een bevel op te volgen een levenslange 100% invalide maakt.