Man verschanst zich met bijl in appartement en riskeert jaar cel

Een man uit Bilzen riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat hij binnenbrak bij een vriendin en haar een messteek gaf. Na dit incident speelde de man een heus kat- en muisspel door zich met een bijl in zijn appartement in Bilzen te verschansen voor de politiediensten.

shde

Op 28 mei 2017 kreeg de man een sms’je van een vriendin die zei dat ze bezoek kreeg van vier mannen die drugs van haar eisten. De man wilde naar eigen zeggen de vrouw te hulp schieten. Met een mes en onder invloed trok hij richting de woonst van de vrouw. Toen hij ontdekte dat er helemaal geen gevaarlijke mannen aanwezig waren, sloegen zijn stoppen door. In de discussie die volgde, stak hij haar met een mes in de hand en vluchtte naar zijn eigen appartement enkele straten verder.

Bijl

De politie probeerde de man in te rekenen maar hij verschanste zich. “De man zwaaide van achter zijn raam met een bijl en riep naar de agenten dat ze hem moesten neerschieten”, aldus de procureur. Uiteindelijk gaf de man zich toch over. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar.

Vonnis volgt op 27 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer