De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (links), tijdens de persconferentie, samen met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (rechts).
Volledig scherm
De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (links), tijdens de persconferentie, samen met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (rechts). © AFP

Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse ministers werken samen in strijd tegen illegale migratie

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft vandaag de oprichting van een "as" tussen de Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse ministers van Binnenlandse Zaken aangekondigd in de strijd tegen de illegale migratie. Zoals bekend zijn de Europese lidstaten hopeloos verdeeld over de netelige kwestie.

11 reacties

  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    Als Europa niet bekwaam is om het op te lossen, zullen de landen het wel afzonderlijk doen. Hier gaat Europa af als een gieter, terecht trouwens.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Nog wat tijd en de enigen die voor een open grenzen politiek pleiten in Europa zullen de Belgische Groenen en Groen Links in Nederland.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Eindelijk positieve actie !
  • Valentin Valmont

    6 jaar geleden
    Voorbeeldig. Zij kunnen de hele Europese Unie vervangen aan de fractie van de kostprijs. Waar een wil is, is een (uit)weg, ook in Europa.
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Maar dan zonder de Belgische ministers, want die laten ze allemaal binnen om solidair te zijn, maar dat gaat ons wel eens zuur opbreken. De gewone bevolking althans, want de ministers hebben geld genoeg.