© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Overvaller met loodjespistool gezocht: man schoot slachtoffers loodjes in hoofd en lichaam

Politie en parket zijn op zoek naar een man die in de zomervakantie drie overvallen pleegde. Hij was steeds gewapend met een loodjespistool en gebruikte dat ook.

sam reyntjens

Een brutale overvaller beroofde in juli en augustus verschillende nachtwinkels in Antwerpen. Steevast was hij gewapend met een loodjespistool. Twee maanden na de feiten is de man nog steeds op de vlucht, het parket verspreidde daarom een opsporingsbericht.

De verdachte heeft een getaande huidskleur en kort, zwart haar. Hij is stevig gebouwd en ongeveer 1,70 meter lang.

De politie maant iedereen aan voorzichtig te zijn met de verdachte. “Spreek de man niet zelf aan”, luidt het. “Hij kan gevaarlijk zijn.” Dat bewijzen ook zijn drie overvallen:

1. Overval met bivakmuts in Deurne

De eerste feiten waarvan de man verdacht wordt speelden zich af in de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Daar stapte hij op zondag 24 juli rond 2.15u een nachtwinkel binnen. Verborgen achter een bivakmuts toverde hij een luchtdrukpistool tevoorschijn. Daarmee bedreigde hij de uitbater. De overvaller vluchtte met het geld uit de kassa.

2. Loodjes in hoofd en borst in Schipperskwartier

Nauwelijks vijf uur later dook de overvaller opnieuw op. Ditmaal in Leguit in het Schipperskwartier. Hij droeg een bleek jeanshemd, een opgerolde muts – mogelijk een bivakmuts – en een schoudertas en stapte binnen in een nachtwinkel. Binnen sloeg hij doodgemoedereerd een babbeltje met een andere klant. Nadat hij sigaretten had gekocht, verliet de man de zaak. Voor de deur ontmoette hij een jongeman die voor de uitbater van de nachtwinkel brood ging halen. De verdachte vroeg de jongeman een vuurtje. Plots greep de overvaller het fietsstuur van de jonge kerel vast. Hij trok zijn loodjespistool en eiste geld van het slachtoffer. In de daaropvolgende schermutseling loste de overvaller verschillende schoten met het loodjespistool. Hij raakte zijn slachtoffer in de borst en tweemaal in het hoofd.

3. Uitbater nachtwinkel Sint-Jansplein beschoten

Acht dagen later sloeg dezelfde man opnieuw toe, ditmaal op het Sint-Jansplein. Die nacht stapte hij rond 3.30u een nachtwinkel binnen. Met het loodjespistool in de hand eiste hij de inhoud van de kassa van de uitbater. Die laatste verweerde zich en bekocht dat met twee loodjes in zijn lijf. Eén in de schouder, het andere in zijn kin. Op de camerabeelden werd dezelfde man als in Leguit waargenomen.

Hebt u meer informatie over deze feiten, weet u wie de gezochte man is en waar hij zich bevindt, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800.30.300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER