Rv
Volledig scherm
© Rv

"Mijn zoon gaat al een jaar niet meer naar school. Hij is zo verslaafd aan games dat hij niet meer buiten dúrft komen"

GamenieuwsEen vijftienjarige Britse jongen is al een jaar niet meer naar school geweest. Volgens zijn moeder is hij zo verslaafd geraakt aan games dat hij niet meer buiten dúrft komen. Tegenwoordig is het de razend populaire rollercoaster Fortnite die al zijn aandacht opeist. Toen Kendal Parmar haar verhaal ging doen in de Britse ontbijtshow 'This Morning' werd ze echter zelf met de grond gemaakt. "Dit is haar fout. Ze moet strenger zijn met hem. Stop met de schuld altijd bij het spel te leggen", klonk het onder meer.

47 reacties

  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    Dit is niets anders dan een gebrek aan opvoeding. Als ouder ben jij het toch wat uw kind al dan niet kan/mag doen onder uw dak ? Ontneem hem alle zaken om nog langer te gamen en stop met uitvluchten te zoeken.
  • Niels Thijs

    6 jaar geleden
    Ben zelf twitch streamer en gamer. Mijn zonen van 9 en 3 spelen ook op hun nintendo. Als ik hen zeg dat het genoeg is dan luisteren ze of de consoles gaan de kast in voor een week. Als schoolresultaten er onder lijden gaan ze de kast in. Je moet als ouder durven om streng te zijn. Mijn oudste zoon speelt bovendien ook gewoon buiten en in augustus begint voor beiden de voetbaltraining opnieuw. Ik laat mijn kinderen hun ding doen, maar bepaal de grenzen en voorlopig werkt dit perfect.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Verschil is dat die kind tegenwoordig meer dan zijn ouders kan verdienen met die "lazy" spelletjes.
  • Wim Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Sinds we de opvoedende tik verbannen hebben weten ouders al snel van geen hout pijlen te maken ...Maak je kinderen terug duidelijk dat jij de baas bent,en er geen andere optie is dan luisteren.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Aan de andere kant als je echt goed bent in bepaalde games kan je er een broodwinning van maken. We hebben soorten mensen en ik weet niet of die virtuele wereld nu per c slechter is dan de echte wereld. Integendeel zelfs. Je zou het kunnen zien als topsport aan het aantal uren dat sommigen eraan spenderen.