© HBVL

Drugszaak Aquino’s voor hof van beroep vandaag van start

De kopstukken in de drugszaak rond de Maasmechelse familie Aquino trekken vandaag naar het hof van beroep in Antwerpen. Peetvader Raf Aquino en zijn kompanen tekenden beroep aan tegen hun veroordeling in Hasselt.

GeHo, NV

Vandaag vindt voor het hof van beroep de zogenaamde relaiszitting plaats, waarop alle partijen zich over het verdere verloop van het proces buigen.

De vraag is of de zaak nog dit jaar behandeld wordt. Verschillende kopstukken hebben immers een andere advocaat onder de arm genomen sinds hun veroordeling midden juni in Hasselt. Toppleiter Walter Van Steenbrugge, die het opnam voor Nico Beckx (veroordeeld tot 7 jaar), moest plaats ruimen voor Roger en Robin Vanhoyland. Jef Vermassen, raadsman van peetvader Raf Aquino, krijgt dan weer assistentie van Hugo Vandenberghe. De advocaten zullen maar al te graag extra tijd hebben om zich door het tientallen kaften tellende dossier te wurmen. Met de broers Raf (10 jaar cel) en Mario Aquino (6 jaar cel) plus Nico Beckx tekenen de drie kopstukken van de bende alvast present in het hof. In totaal gingen 14 veroordeelden en 2 vennootschappen in beroep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer