Een Palestijnse demonstrant staat voor een muur van rook tijdens een protest.
Volledig scherm
Een Palestijnse demonstrant staat voor een muur van rook tijdens een protest. © EPA

Algemene Vergadering VN veroordeelt Israël voor gebruik van "buitensporig geweld tegen Palestijnse burgers"

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisteren tijdens een buitengewone zitting in New York met een grote meerderheid het geweld veroordeeld van het Israëlische leger tegen Palestijnen aan de grens met de Gazastrook. De stemming kwam er op aandringen van de Arabische bondgenoten van de Palestijnen. Een Amerikaans amendement tegen Hamas werd weggestemd.

9 reacties

  • danny braun

    6 jaar geleden
    ik zou willen zien 40000 hamas "vrede" gewelddadige demonstranten aan de de grenzen van een VN-stateborder en zie dan hoe de VN zou willen reageren? Hamas zijn terroristen. Einde van het verhaal! Elk land dat te maken heeft met dieren zoals hamas (die niet volgens het boek spelen) moet het recht hebben om hun grenzen te beschermen met alle middelen die nodig zijn.
  • Willy CAUBERGS

    6 jaar geleden
    Zolang Hamas ( een terreur organisatie) aan de macht is in de Palestijnse gebieden zal er geen vrede komen, Hamas wil maar één ding , het vernietigen van de staat Israël en het joodse volk , word nooit belicht in de media !!! Een probleem los je maar op als je de problemen van beide kanten mag vernoemen!
  • Valentino Fabionara

    6 jaar geleden
    Alleen veroordelen en dat is alles!
  • Paul Winters

    6 jaar geleden
    dus hamas mag alles en Israël wordt veroordeelt, wat een slappe idioten bende daar
  • willy zachel

    6 jaar geleden
    Compleet nutteloos gedoe dat hele orgaan dient enkel om vet betaalde politici uit alle landen een bezigheid te geven en stapels papier te verbruiken met nutteloze teksten die niks oplossen ! Hetzelfde met dat internationaal hof in den Haag het is allemaal een soort bezigheids therapie voor politici