Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft Dunja Mijatovic, de mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, van repliek gediend over zijn plannen om illegale migrantengezinnen met kinderen in gesloten wooneenheden onder te brengen.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft Dunja Mijatovic, de mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, van repliek gediend over zijn plannen om illegale migrantengezinnen met kinderen in gesloten wooneenheden onder te brengen. © BELGA

Francken verdedigt zich tegen Raad van Europa over opsluiting kinderen in gesloten centra: "Slechts korte periode in aangepaste omgeving"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft Dunja Mijatovic, de mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa, van repliek gediend over zijn plannen om illegale migrantengezinnen met kinderen in gesloten wooneenheden onder te brengen. Dat laat hij vandaag weten via Twitter.

80 reacties

  • Jan Van de Velde

    6 jaar geleden
    Alleen wie zich wettig in een land bevindt, mag zich daar vrij verplaatsen; staat in het EVRM.
  • Ria Lambrechts

    6 jaar geleden
    Een hotel met verschillende muren rond van tralies van meer dan 5 meter hoog, alarmen, bewaking, deuren met cijfersloten op ect, is geen gevangenis maar een pretpark. De nieuwe vakantiebestemming van Nva in aanbieding.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Maar een beetje trauma's voor de kindjes vindt Francken. Kinderen opsluiten doe je helemaal niet !!! Wie dat toch vindt, zijn barbaren die behoren bij partijen zoals N-VA en Vlaams Blok.
  • Julien Cuypers

    6 jaar geleden
    Inderdaad in andere Europese landen staat de voltallige regering tenminste achter procedures die het land en zijn burgers ten goede komen. Hier in Belgie staan de linkse partijen Groen,SPA,CDNV, VLD alleen achter de voordelen van de migranten, hun eigen volk laten ze gewoon stikken. Die mogen hun plan trekken en de rekening betalen, dat is het verschil.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Carla Van Geel , als je er toch zo mee begaan bent ,stel je kandidaat om ze op te vangen. En plots werd het stil... Als je kinderen laat lopen moet je ook de ouders laten lopen of ben je zo dom ?