Deze boom biedt troost aan kinderen met ziek familielid

© ycs

© ycs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Woensdag werd de Snuiterboom in het Egmontpark ingehuldigd. De meer dan 180-jaar oude ginkgo biloba wordt een toevluchtsoord waar kinderen met een ziek familielid steun en troost kunnen vinden.

Yves Coudron

“Ik was hier voor een behandeling van borstkanker”, vertelt initiatiefneemster Nathalie Slosse. “Mijn kinderen waren toen erg jong. Ik wou hen vertellen wat er aan de hand was en besloot daarover een prentenboek te maken. ‘Grote Boom is ziek’ vertelt het verhaal van Snuiter de egel en zijn zieke vriend de Grote Boom”

Van dat boek werden inmiddels al meer dan achtduizend exemplaren verkocht. “Maar ik wou nog meer doen en richtte daarom de vzw Talismanneke op, een platform voor initiatieven die kinderen helpen om om te gaan met de ziekte van iemand die ze graag zien.”

Het nieuwste initiatief van vzw Talismanneke is de Snuiterboom, die woensdag werd ingehuldigd.

De tienjarige Yorine Dumontier is tevreden met de keuze voor de ginkgo. “Het is een mooie boom. Net als in het boek zijn er een paar takken afgesneden. Grote Boom was ziek geworden omdat er houtwormen in zijn takken zaten en daarom moesten die weg. Ik denk dat deze Snuiterboom veel mensen kan helpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen