iStock
Volledig scherm
© iStock

Transvrouw krijgt operatiekosten niet terugbetaald: verzekeraar veroordeeld wegens discriminatie

De Brusselse arbeidsrechtbank heeft een verzekeraar veroordeeld wegens discriminatie, op grond van geslachtsverandering, genderexpressie en genderidentiteit. Dat meldt het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen, dat samen met de vrouw naar de rechtbank trok. De verzekeraar weigerde een transvrouw dekking te verlenen voor "de medische kosten van haar geslachtsbevestigende behandeling". In september 2016 werd een verzekeraar al in een gelijkaardig dossier veroordeeld.

17 reacties

  • Benedict Hemerijckx

    4 jaar geleden
    Ik lijd enorm wegens haaruitval en wallen onder mijn ogen. Maar ik voel mij slechts 20 jaar. Gelieve mijn operaties ook te betalen!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Het woord discriminatie word toch ook voor alles gebruikt. Dan worden er veel personen door de ziekenkas gediscrimineerd want ultrasone behandeling kost per keer 50 euro en daar komt de ziekenkas niet tussen.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Luxe, zelf aan doen, ... Ja, je kiest er idd voor om in het verkeerde lichaam geboren te worden. Dit is zo'n marginaal fenomeen, dat de polissen echt niet met honderden euro's de hoogte in zullen schieten. Een bevalling wordt ook gedekt door uw hospitalisatieverzekering, dat is toch ook een bewuste keuze...
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Verbouwingswerken laten betalen door een derde partij ? Ruimdenkendheid is allang buiten proportie en de geest uit de fles om toch maar een ander te flessen met hun nieuw "zichtbaar" verworven genderbender.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Als ik het mij goed herinner dan zal de heelkundige ingreep terugbetaald worden door de groepsverzekering, maar worden cosmetische ingrepen (plastische chirurgie die niet levensnoodzakelijk is) niet terugbetaald. Ergens normaal, neuscorrecties, "zakken ophalen", liposuctie en dergelijke, moet je maar zelf betalen.