Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter.
Volledig scherm
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. © BELGA

Dewinter provoceert met "neger"-uitspraak, maar N-VA'er heeft geweldige repliek klaar

Kamerlid Dewinter van Vlaams Belang heeft vandaag weer voor opschudding gezorgd in de Kamer. Dewinter stelde premier Charles Michel een vraag over zijn ontmoeting met de Duitse bondskanselier Merkel over de vluchtelingenproblematiek en sloot zijn tussenkomst af met de boodschap dat “over 10 jaar, de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan een Turk of ... een neger zal zijn". N-VA'er Joël Njengo, zelf geboren in Kameroen, diende Dewinter ondertussen  bijzonder gevat van repliek.

632 reacties

  • Patrick De Prekel

    6 jaar geleden
    Ahmed Laaouej, zelf van Marokkaanse origine, schreeuwde hem toe dat zij misschien wel meer Belg zijn dan Dewinter, maar telt dat ook voor de mensen van Marokkaanse afkomst?
  • Marc Van Leuven

    6 jaar geleden
    en binnen onafzienbare tijd gebruiken de mensen van NVA dit ook alleen zullen ze het niet zo onverbloemd zeggen als FDW. Het is jaren gebruIkt zoals zwarte piet en zelfs die man heeft het moeten bekopen.
  • sylvain jaspers

    6 jaar geleden
    eender wat ook maar Philip de Winter proberen ze altijd te pakken voor wat dan ook.Spijtig dat er niemand naar luisterd want hij heeft overschot van gelijk.
  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Dank u Frits Vandenberge. Ik zie dat ook niet als een beledigend woord. Wat moeten we dan zeggen? Zwarte? Bruine? Medemens met donkere huidskleur? Midden tot Zuid Afrikaan? Kan iemand me zeggen hoe dit politiek moet? En is blanke dan nog steeds correct? Ik weet het niet meer, eerlijk, en ik wil niemand beledigen.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Ge hebt het recht om de toekomst goed of slecht in te schatten, naar mijn mening gaat het slecht worden,......heel slecht.