Mario Draghi, voorzitter van de ECB.
Volledig scherm
Mario Draghi, voorzitter van de ECB. © AFP

Europese Centrale Bank bergt bazooka op

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat helemaal stoppen met omvangrijk opkoopprogramma van obligaties, de 'bazooka'. Het maandelijkse opkoopprogramma van 30 miljard euro loopt door tot eind september. Daarna wordt het programma, waarmee de ECB geld in de markt pompt, gehalveerd tot 15 miljard euro. Eind december loopt het programma volledig af.

20 reacties

  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Dag meneer Draghi valsmunter van de EU. Weer geld gedrukt en is het wel gedekt dat geld of verdwijnt het net zo snel als dat u het gedrukt heeft? Hoe kunt u zoveel geld per maand drukken terwijl het volstrekt niet aanwezig is. U moet mij dat eens uitleggen waar blijft dat geld allemaal. En waar blijven die obligaties? eg het de bevolking uit die uw salaris betalen.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Het bilderbergclubje zorgt ervoor dat het schuldenbergje alleen maar groter wordt. En de rekening. We weten wie die betaald en gaat betalen. Tot we er met z'n allen in slagen dergelijke holdups te stoppen op de kap van alle belastingsbetalers. Zo te zien lijkt Draghi een zeer tevreden man met de geslaagde opdracht. Die zal ongetwijfeld aan zijn overdikke bonus denken!
  • Jan hertogs

    6 jaar geleden
    En de Europese burger betaald verder de schulden van de banken af! Reken maar...als al in België door de burger alleen al 250 miljard gespaard kapitaal staat geparkeerd wat moet het dan niet zijn over gans Europa waar de burger noppes voor krijg!t Dat kapitaal wordt gebruikt door de elite op kosten van ja wie.... we zijn nog steeds gejost voor jaaaaren! dank je Europa!
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Dit geld heeft nooit bestaan, het is gewoon digitaal ondergebracht hoe kan je geld drukken terwijl het niet is afgedekt.. Draghi is een valsmunter met heel zijn smerige bankensysteem. Nu gaan we meemaken dat het gedrukte geld verbrand gaat worden of laten we het maar bestaan. het is gewoon monopolygeld. niet meer/minder. De rijke landen gaan het gelag betalen voor de cottupte landen in die verdoemde EU.
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Door de lage rente is huur en koopvastgoed tot 60 % overgewaardeerd . Als deze zeepbel spettert gaan er velen vastgoed hebben dat nog niet de helft meer waard is wat ze betaalt hebben . Door leugens en bedrog van de makelaar en project ontwikkelaars zij hebben hun zakken gevuld . Koper is de dupe .