Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en bondskanselier Merkel verschillen van mening over het te voeren migratiebeleid.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en bondskanselier Merkel verschillen van mening over het te voeren migratiebeleid. © AFP

Duitse regering wankelt na ultimatum aan Merkel: "Het eindspel is ingezet"

De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt "njet" en ijvert voor een Europese oplossing. Het conflict zorgt voor een ongeziene tweespalt binnen de 'Union' (CSU/CDU) en dreigt de regering aan het wankelen te brengen. De CSU heeft Merkel voor een ultimatum gesteld. "Het eindspel van de geloofwaardigheid is ingezet. We moeten nu de fouten uit 2015 rechtzetten", klink het fel.

153 reacties

  • Johan Emmers

    6 jaar geleden
    Dit is gewoon een slecht toneelstukje. Seehofer wint de sympathie vd bevolking door te doen alsof hij een strenger beleid wil, Merkel komt binnen 2 weken zogezegd met een Europese oplossing en voilà, iedereen wint. De coalitie blijft bestaan en de burgers zijn weer gesust. En wat is er veranderd ? Niets, helemaal niets. Puur boerenbedrog !
  • Robert Van Garderen

    6 jaar geleden
    Eind signaal voor het Europarlement? Graag dan. Samenwerken prima maar geen centrale bende idioten die de boel verknoeien.
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Merkel ijvert voor een Europese oplossing? Met haar uitspraak "wir schaffen das" heeft ze nochtans Europa buiten spel gezet. Of hoe men koud en warm kan blazen terzelvertijd. Zij voelt zich oppermachtig en bewijst met haar uitspraak geen enkel respect te hebben voor andere landen. Maar goed, de demografie van Duitsland moet opgekrikt worden met migranten omdat de eigen bevolking geen tijd meer krijgt om kinderen te krijgen omwille van arbeidsdruk. Alles voor de winst en economie.
  • Argia Kartuizer

    6 jaar geleden
    De EU heeft in de huidige vorm geen enkele bestaansreden, te veel ambtenaren, te log, te veel lobbyisten en vooral te veel afgedankte politici die even in al hun onbekwaamheid nog wat komen graaien ten koste van alles en nog wat.
  • Carl Op de Beeck

    6 jaar geleden
    Ik kan begrijpen dat veel Duitsers tegen het migratiebeleid zijn, maar er moet inderdaad wel een Europese oplossing komen, en geen Duitse. Of zijn wij alleen maar goed als economische kolonie?
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. PORTRET. De Moulin Rouge: ooit berucht voor de blote danseressen, met koning Leopold II als klant, tot icoon zonder wieken
    PREMIUM
    5

    PORTRET. De Moulin Rouge: ooit berucht voor de blote danseres­sen, met koning Leopold II als klant, tot icoon zonder wieken

    De Eiffeltoren staat er nog. En de Seine stroomt nog steeds onder de Pont des Arts. Maar de wieken van de Moulin Rouge liggen tegen de grond. Sinds vannacht is het aangezicht van Parijs geschonden. Maar hoe kwam die rode molen daar in de eerste plaats op dat dak? Hoe extravagant was de plek met de vele spiegels waar ooit een olifant in de tuin leefde? Portret van een iconisch cabaret.