BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OPINIE Tom Van Grieken: "Eerst verliezen we Antwerpen, dan heel Vlaanderen"

Decennialang verzekerde men ons dat we ons geen zorgen moesten maken: onze eigenheid en onze samenleving zouden heus niet in gevaar komen door enkele nieuwkomers. En degenen die u waarschuwden dat Vlamingen een minderheid in eigen land konden worden waren leugenaars en extremistische paniekzaaiers. Vandaag zegt men opnieuw dat het geen zin heeft om ons zorgen te maken over onze eigenheid en onze greep op eigen land: want die zijn toch al reddeloos verloren. Dit is verbijsterende boodschap die je vindt in de uitlatingen van Herman De Croo in het tijdschrift Wilfried. 

130 reacties

  • Bruno Serra

    6 jaar geleden
    @ Koen Gyselinck: Obama verschilde enkel van kleur met zijn voorgangers, hij was geen fanatieke religieuze zoals onze potentiële toekomstige leiders. Het onderscheid tussen ras en religie, racisme en antitheïsme moet zeer dringend begrepen worden door iedereen en vooral door de bakfietsrijders. Godsdienst vernietigd de wereld, kijk maar naar het spoor van haat en vernieling dat de "onze" eeuwen aan een stuk door de wereld heeft gezaaid.
  • Kai Rombouts

    6 jaar geleden
    Diane Bernaerts moet wel verliefd zijn op George Soros. @Diane...en wat als vele mensen geen rassenvermenging willen opgedrongen krijgen? Ik wil niet 5 keer per dag de meuzzin horen schallen zoals op vele plaatsen in Nederland noch straten die worden ingenomen door biddende moslims zoals in Parijs.
  • M. Smets

    6 jaar geleden
    Allemaal één pot nat want veel beloven en weinig geven doet de simpele Vlaming in vrede leven.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Sam Brown: en wat is er zo "angstaanjagend" aan het ideaal van Coudenhove-Kalergi? Ik neem aan dat je specifiek doelt op zijn idee dat mettertijd alle rassen en klassen zullen verdwijnen? Dat zou de mensheid enkel maar ten goede komen!
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Wat hij vertelt is een publiek "geheim". Maar...hoeveel gaan het onthouden op 14 october en volgende jaar ?