De Stationstraat in Haacht waar de 16-jarige Noah Mortier dodelijk werd aangereden.
Volledig scherm
De Stationstraat in Haacht waar de 16-jarige Noah Mortier dodelijk werd aangereden. © Repro SPK, Vertommen

Twintiger die Noah (16) doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, ziet straf in beroep verdubbeld

De correctionele rechtbank van Leuven heeft in beroep de gevangenisstraf van Maxim D. verdubbeld tot vier jaar cel. De 26-jarige man reed in de zomer van 2015 in Haacht twee jongeren aan en pleegde vluchtmisdrijf. De aanrijding kostte het leven aan de 16-jarige Noah Mortier.

85 reacties

  • Anthony van der Borght

    5 jaar geleden
    Dat is nog niet voldoende iemand het leven afnemen die dat dood is heeft hier niet om gevraagd. !! is dat zoveel waard maar 8 jaar .
  • armand van meerbeek

    6 jaar geleden
    Goed zo!!! Hopelijk gaat het de rest van zijn leven slecht met zijn zaak en met zijn leven. Afzien makker, zoals de familie van Noah nu doet voor de rest van hun leven.
  • Jean Vermang

    6 jaar geleden
    Zulke gasten moet alles ,maar dan ook alles worden afgenomen tot het einde van hun leven !
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    @ Gerard Braeckmans, sorry zonder op het ongeval zelf terug te komen zie ik op de foto waar het slachtoffer is aangereden en de bloemen liggen een heel andere ( gevaarlijke ) situatie dan U beschrijft of het moet na het ongeval zijn veranderd.
  • janine stevens

    6 jaar geleden
    Ja, Frank, je hebt waarschijnlijk wel gelijk maar dat veranderd niets aan het gedrag van de doodrijder en ik vind zelfs de huidige straf nog veel te weinig en een rijverbod helpt bij die gasten niet want ze blijven rijden zonder rijbewijs, dus is gevangenisstraf goed maar dan wel voor de volledige tijd en niet na 1/3 al op vrije voeten.