De Verenigde Staten zullen vandaag strafheffingen uitvaardigen tegen China ter waarde van vijftig miljard dollar. President Donald Trump nam de beslissing na overleg met zijn handelsadviseurs.
Volledig scherm
De Verenigde Staten zullen vandaag strafheffingen uitvaardigen tegen China ter waarde van vijftig miljard dollar. President Donald Trump nam de beslissing na overleg met zijn handelsadviseurs. © AFP

Handelsoorlog tussen Trump en China escaleert

De Amerikaanse president voert een heffing van 25 procent in op 50 miljard dollar aan Chinese goederen. De maatregel is, volgens het Witte Huis, het gevolg van "oneerlijke handelspraktijken" door China. Het gaat onder meer om industriële en hoogtechnologische producten. 

7 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Trump maakt van Amerika een ontwikkelingsland als hij nog een bijkomend mandaat van vier jaar krijgt. Ze kunnen dan weer tegen de Indianen vechten maar die werden al uitgemoord.
  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Verdomd ze hebben zelf gekozen en willen nu zijn gedrag aanklagen.Als je die bezig zag bij verkiezingen was dat zeker voorspelbaar zijn raar gedrag.Eigen schuld dikke bult!
  • Wim Peeters

    6 jaar geleden
    Trump graaft zijn eigen graf en ook eentje voor de VS. De inwoners van VS zullen wel voelen na 4 jaar met deze gek als President wat er nog over blijft van het machtige Amerika. Weldra zal hij nog enkel op Rusland (en Noord Korea) kunnen rekenen.
  • lucien lemahieu

    6 jaar geleden
    en alles zal duurder worden, de verbruiker betaald
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In de VS verschenen al artikelen van bedrijfsvoerders. Die klagen dat ze het al lastig hadden om tegen de Chinezen te concurreren. En nu door de import heffingen van Trump op hun grondstoffen helemaal bankroet dreigen te gaan.