© TOYOTA GAZOO Racing WEC

Fernando Alonso start van op de pole tijdens 24u van Le Mans

De Toyota met het nummer acht met Sebastien Buemi, Fernando Alonso en Kazuki Nakajima achter het stuur begint van op pole positie aan de 24 uren van Le Mans.

F1journaal.be

Het was Fernando Alonso die de snelste tijd liet optekenen tijdens de tweede kwalificatiesessie maar geen enkele Toyota verbeterde zijn tijd ten opzichte van woensdag. De Spanjaard begon aan de sessie en slaagde erin van acht ronden af te leggen die fel verstoord werden door incidenten veroorzaakt door de LMP2 en GTE- bolides.

Dat betekende dat Alonso slechts twee vrije ronden kon vervolledigen met een tijd van 3:18.021 seconden als resultaat. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima had op woensdag ongeveer acht tienden van een seconde minder nodig om een rondje op het Circuit de la Sarthe af te werken.

Sebastien Buemi bleef in de buurt van de tijd van Alonso en ook José Maria Lopez deed hetzelfde met de Toyota nummer zeven, die in de handen van Mike Conway twee keer van de baan ging.

De sessie werd ruim een half uur ingekort na een zware crash van Giorgio Sernagiotto in de eerste chicane, de Italiaan kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Tijdens de derde kwalificatiesessie kwam de pole voor de Toyota nummer acht niet meer in gevaar. Bij het begin van de sessie zette Kazuki Nakajima een sterke tijd neer en dat bleek genoeg te zijn voor de pole toen het begon te regenen voor de rest van de sessie. Alonso profiteerde van de regen om ervaring op te doen in de auto en vertrouwd te geraken met de regenbanden.

De 24u van Le Mans gaat zaterdagmiddag van start.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer