De overheid heeft een pensioenportefeuille waarin zo'n 222 miljoen euro zit, te koop gezet. Uit een brief die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (foto) begin vorig jaar aan de Pensioendienst stuurde, waarschuwde zijn kabinet de administratie over "meerdere onrustwekkende elementen" bij het beheer van de portefeuille.
Volledig scherm
De overheid heeft een pensioenportefeuille waarin zo'n 222 miljoen euro zit, te koop gezet. Uit een brief die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (foto) begin vorig jaar aan de Pensioendienst stuurde, waarschuwde zijn kabinet de administratie over "meerdere onrustwekkende elementen" bij het beheer van de portefeuille. © Photo News

Staat verkoopt pensioenfonds chemie door geldzorgen

De overheid heeft een pensioenportefeuille waarin zo'n 222 miljoen euro zit, te koop gezet. Uit een brief die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) begin vorig jaar aan de Pensioendienst stuurde en waar De Tijd de hand op kon leggen, waarschuwde zijn kabinet de administratie over "meerdere onrustwekkende elementen" bij het beheer van de portefeuille.

33 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    in plaats van te verkopen beter beleggen in bitcoin dan is er tenminste nog hoop dat er ooit iets van overblijft.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En dan die pot duur terug huren om dat 2e pijlertje voor de gepensioneerden in de chemie uit te betalen. De liberale opvatting van staatsbeheer.
  • Johny vanderlinden

    6 jaar geleden
    Heeft Verofstadt gekozen als raadgever zeker, dat had de klungel dus nog niet verkocht.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zit effectief 222 miljoen euro in. Dat is geen lege pot.
  • Lydia Voets

    6 jaar geleden
    Verkopen blijkbaar een lege pot...beheren noemen ze dat! Terug naar school allemaal!