© AP

Jonge schutter (14) verwondt kinderen in basisschool

Bij een schietpartij in een basisschool in de zuidelijke Amerikaanse staat South Carolina zijn twee kinderen en een leerkracht gewond geraakt. Ook de vader van de verdachte is dood teruggevonden.

De veertienjarige schutter zou eerst zijn vader neergeschoten hebben, om dan op school het vuur te openen op zijn leerkrachten en medeleerlingen. Hij zou eerst “ik haat mijn leven” geroepen hebben en een paar keer in de lucht geschoten hebben voor hij de leerkracht en twee leerlingen verwondde op de speelplaats.

De vrijwillige brandweerman Jamie Brock was een van de eersten die aanwezig was op de school en besloot meteen actie te ondernemen. Hij wist de jongen te overmeesteren en hield hem tegen de grond tot er versterking arriveerde. Zo kreeg een leerkracht de kans om snel de overige leerlingen binnen het schoolgebouw te verzamelen en de deur te vergrendelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een leerling werd in het been geraakt, de andere in de voet. De leerkracht liep een schouderwonde op. Geen van hen verkeert echter in levensgevaar.

Het is nog onduidelijk of de verdachte de slachtoffers kende. Ook zijn motief is volgens Major nog onduidelijk, al wordt terrorisme uitgesloten. In de Townville Elementary School zitten ongeveer 300 kinderen.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer