Enkele honderden vakbondsmilitanten hebben deze ochtend verzameld aan het justitiepaleis van Antwerpen om de vakbondsmannen een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
Enkele honderden vakbondsmilitanten hebben deze ochtend verzameld aan het justitiepaleis van Antwerpen om de vakbondsmannen een hart onder de riem te steken. © Patrick Lefelon

Celstraf van 6 maanden gevorderd tegen twee vakbondsmannen voor wegblokkades in Antwerpse haven: honderden militanten afgezakt naar justitiepaleis

De procureur heeft een celstraf van zes maanden gevorderd tegen Bruno Verlaeckt, de voorzitter van de Antwerpse ABVV-afdeling, en vakbondsafgevaardigde Tom D. voor het kwaadwillig belemmeren van het verkeer tijdens een nationale vakbondsactie in juni 2016. "Het stakingsrecht is niet absoluut en onbeperkt. De acties dienen binnen de perken van het toelaatbare te blijven. Alle grote toegangswegen naar de haven blokkeren, is buitensporig", zei de procureur. Enkele honderden vakbondsmilitanten hebben deze ochtend verzameld aan het justitiepaleis van Antwerpen om de twee een hart onder de riem te steken.

32 reacties

  • Timmie Smet

    6 jaar geleden
    Overwinning voor de werkende mens, nederlaag voor de staatspesters!
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Op vraag van De Wever, stel u voor ! De scheiding der machten wordt stelselmatig ondergraven door de N-VA, die blijkbaar nu al tentakels heeft in het O.M.
  • Romain Nolf

    6 jaar geleden
    6 maanden te weinig ! Laat de mensen werken die willen werken !
  • Ronny Severeyns

    6 jaar geleden
    Ik wil niet lastig gevallen worden met stakingen en blokkades. Eentje van de PvdA trok me ooit bijna van mijn motor toen ik me tussen doorgenagelde planken en brandende autobanden door moest manouvreren. Niet eens om te gaan werken want ik had verlof die dag. Bende laffe honden.
  • Louis D'Hondt

    6 jaar geleden
    zeer terechte eis!